Bezienswaardigheden in het Alhambra

GranadaReacties (0)2640

Bezienswaardigheden in het Alhambra

In het Alhambra hoef je je alles behalve te vervelen. Je zult je ogen uitkijken bij alle bezienswaardigheden die er zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van het Alhambra zijn het Alcazaba, de Nasridische Paleizen, het Generalife en het Paleis van Karel V.

 

Het Alcazaba is het gedeelte met de wachttorens, de wapentoren en de wapenpoort. Ook was hier het legerkwartier gevestigd. Je bezoekt het Alcazaba doorgaans aan het eind van de route door het Alhambra. Eerder op de route zul je de Nasridische paleizen treffen, namelijk het Mexuar-, Comares- en Leeuwenpaleis. Alle drie de paleizen zijn overweldigend mooi en bevatten een voortreffelijke perfectie. Je weet nauwelijks waar je moet kijken, want alles aan deze paleizen doet je verwonderen.

 

In het Generalife vind je het buitenverblijf van de Nasridische vorsten, omgeven door vele tuinen. Wanneer je hier rondloopt, zul je meteen begrijpen dat de sultans hier destijds tot rust kwamen. De prachtig vormgegeven tuinen met bloemen, vijvertjes en fonteinen mag je absoluut niet missen in je ronde door het Alhambra. Maar ook het Paleis van Karel V mag je beslist niet overslaan! Het bouwwerk kwam mede tot stand door Pedro Machuca, die bekend staat als leerling van de grote meester Michelangelo.

 

Pin It

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *