Conjunto Histórico

Cultuur, ZoutReacties (0)1719

De Eras de la Sal is een mooi voorbeeld van de Spaanse industriële architectuur in de 18e eeuw. Het gebied heeft als opslagplaats en werf voor zout gediend van 1977 tot 1958.

Momenteel is het uitgegroeid tot één van de meest authentieke bezienswaardigheden in Torrevieja en is het een uitstekend voorbeeld van een geslaagd restauratieproject. Het is helemaal teruggebracht naar zijn oude staat en herinnert ons aan de oude glorie en het harde werken van de vele generaties “Torrevejeses”. We moeten vooral het herstel van de zogenaamde “stand” benadrukken, het houten platform van waaruit het zout van schepen gelost werd om vervolgens via trolleys naar de fabriek in de lagune van Torrevieja gebracht te worden.

De structuur, die in het begin van de jaren ‘70 helemaal weggerot is, is herbouwd als een ware replica met hetzelfde hout en is exact op de plek van het origineel gesitueerd.

Het is te hopen dat in de nabije toekomst het Zee- en Zoutmuseum haar vaste locatie in dit gebied zal hebben.

Op één van de binnenplaatsen van het gebied bevindt zich een uniek podium, dat als klankbord fungeert voor Torrevieja’s jaarlijkse Internationale Habanera en Poliphony Competitie. In muzikale kringen wordt de Eras de la Sal beschouwd als de tempel of kathedraal van de Habanera (een soort lied dat oorspronkelijk uit Havana komt).

03182 Torrevieja
Paseo Vistalegre S/N
imc@torreviejacultural.com

Pin It

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *