Cordero de Navarra

ReceptenReacties (0)1925

Voor 4 personen

1,25 kg lamsschouder of schenkel zonder been
250 mg runderbouillon
1 meiknol, geschild en in blokjes gesneden
30 g boter
1 eetlepel olie
1 grote winterpeen, in dikke schijven gesneden
1 uitje, in vieren gesneden
12 grote bol-lente-uien, zonder stengel
6 nieuwe aardappels,doormidden gesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
400 g gehakte tomaten
1 bouquet garni
1 eetlepel bloem
80 g diepvries erwten

Verwijder het overtollige vet van het lamsvlees en snijd het in blokjes. Verhit de oven voor op 150 gr C

Verhit de olie en de boter in een vuurvaste stoofpan van 21/2 liter. Fruit de ui en lente-uien 5 minuten op matig vuur, of totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe, fruit het nog eens 1-2 minuten en haal het dan uit de pan. Doe het lamsvlees in kleine hoeveelheden in de pan en braad het snel aan. Voeg de gefruite uien aan het vlees toe als het bruin is en bestrooi het met bloem. Giet de bouillon erbij en kook al roerend totdat het mengsel glad is en licht ingedikt. Roer de meiknol, wortel, aardappels, tomaten en het bouquet garni erdoor. Doe het deksel erop en laat het 2 uur stoven, of totdat het vlees gaar is. Roer twee of drie keer tijdens het stoven. Voeg de erwten na 1/4 uur toe. Haal het bouquet garni eruit voordat u opdient.

Pin It

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *