De Palmentuin van Elche

ElcheReacties (2)5486

De Palmentuin van Elche

In de buurt van Alicante ligt Elche, een stad met een wel heel bijzondere bezienswaardigheid: de Palmentuin van Elche. De tuin met ongeveer 300.000 palmen staat onder de Spanjaarden bekend als Jardín El Huerto del Cura en vormt een lust voor het oog dankzij de kunstzinnig vormgeving. Dit pareltje bleef natuurlijk niet onopgemerkt: de Palmentuin van Elche staat sinds 2000 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat moet je zien

In de Palmentuin van Elche zul je diverse dadelpalmen en andere palmensoorten tegenkomen die soms wel 30 meter hoog zijn. Verder vind je in de tuinen onder andere cactussen, agaven, granaatappelbomen en vijgenbomen. In het najaar worden de trossen dadels geoogst en worden deze bewerkt tot producten als jam, wijn en likeur.

Een ware eyecatcher is de ‘palmera imperial’, een palm met zeven stammen die uit één hoofdstam groeien en een geschatte leeftijd heeft van wel 175 jaar. Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (ook wel bekend als Sissi) gaf de palm deze naam toen zij in 1894 een bezoek aan Elche bracht.

Pin It

Gerelateerde berichten

2 Reacties op De Palmentuin van Elche

  1. Sylvia te Lintelo schreef:

    Zijn er in januari 2016 geweest .Prachtige palmentuin.Souvenirs winkeltje en het was er heerlijk rustig en mooi weer.Het was het bezoekje wel waard.

  2. Kitty schreef:

    Prachtig, echt de moeite waard om te bezoeken, we waren er op 16 februari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *