Gebakken sardientjes

ReceptenReacties (0)2125

4 personen.

12 sardines,
bloem,
zout en versgemalen peper,
partjes citroen om erbij te serveren

Meng voor de marinade
2 theelepels peterselie, fijn gehakt,
4 eetlepels citroensap,
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout en versgemalen peper,
4 eetlepels olijfolie.

Snijd de koppen (als deze nog aan de sardinas zitten) niet af. Snijd de vissen langs open, maar niet door de graat. Klap ze open.
Bestrijk de vis met de marinade en laat deze 20 minuten intrekken.
Meng zout en peper door de bloem en bestuif de vis hiermee. Schud de overtollige bloem af. Verhit de olie en bak herin de vis aan beide kanten bruin.
Serveer met parten citroen.

Pin It

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *