Pollo al ajillo

ReceptenReacties (0)2000

1 bol knoflook
1/2 dl olijfolie
4 kipkarbonades
4 kipdrumsticks
zout vers gemalen peper
6 draadjes saffraan
1 dl droge witte wijn
1/2 dl droge sherry
1 citroen in partjes

Haal de knoflookteentjes los van de bol en plet ze ongepeld. Bestrooi de karbonades en drumsticks met zout en peper.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak op hoog vuur in ca. 10 min. de kipkarbonades,drumsticks en knoflookteentjes rondom knapperig bruin.

Voeg de saffraan,wijn,sherry en partjes citroen toe en draai het vuur laag.

Laat de kip in ca. 25 min. zachtjes gaar pruttelen. Draai hem halverwege.

Breng de kip eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer met rijst en een warme groente.

Pin It

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *